Είσαι πάντα ελεύθερος να κάνεις κάτι που σε κάνει να χαμογελάς!

Dear diary



ddiary.gr@gmail.com

σχολια

Δεν βρέθηκαν σχόλια.

Μια στιγμή στο σπίτι μας

2015-06-13 21:35

Όπως σας έχω ήδη πει εδώ και μερικά χρόνια ζω στην Γερμανία. Εδώ τα πράγματα διαφέρουν πολύ από την Ελλάδα και, πάρολο που ύπαρχουν αρκετοί Έλληνες, δεν είναι συχνό για εμάς να βρισκόμαστε όλοι μαζί και με διάφορους τρόπους να νιώθουμε πως είμαστε στο σπίτι μας, στην Ελλάδα.

 

photo by Ilias Birdas

Ήδη ένα μέγαλο βήμα για την ελληνική κοινότητα ήταν το ελληνικό σχολείο ή αλλιώς τμήμα ελληνικής γλώσσας, το οποίο λειτουργεί απογευματινές ώρες αφού όλα τα παιδιά έχουν τελιώσει με το γερμανικό σχολείο. Στο ελληνικό σχολείο κάνουμε μόνο ελληνικά (γλώσσα) και ιστορία. Αυτό βοήθησε πολύ την ελληνική κοινότητα αφού συνεισφέρει στο να κάνουμε γνωριμίες με άλλους ''Έλληνες της Γερμανίας", κάνοντας έτσι όλοι μαζί μια μεγάλη παρέα, και φυσικά στο να μαθαίνουν τα παιδιά των Ελλήνων ελληνικά και στο να τα φέρνει πιο κοντά στα ήθη και έθιμα της χώρας μας!

 

πανηγύρι - photo by Michalis Koulieris 

Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας φέτος αποφάσισε να πάρουμε μέρος, σαν σχολείο, σε ένα φεστιβάλ στο οποίο ομάδες, συλλόγοι και σχολεία, όπως εμάς, παρουσιάζουν την χώρα καταγωγής τους είτε χορεύοντας παραδοσιακούς χορούς της χώρας τους, είτε πουλώντας φαγητά ή ποτά από την χώρα τους. Εμείς συμμετέχαμε χορεύοντας ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς όπως τον καλαματιανό, το χασαποσέρβικο και τα παλαμάκια.

 

Ήμασταν παιδιά ηληκίας 7 μέχρι και 15 ετών. Δεν ήμασταν σίγουροι κάτα πόσο θα τα καφέρουμε, αλλά ήμασταν αισιόδοξοι. Κι όμως η αγάπη μας για την Ελλάδα και η θέληση μας να κάνουμε περήφανους τους γονείς μας, οι οποίοι χόρευαν σφυρίζοντας και φωνάζοντας κάτω από την σκηνή, και την χώρα μας,την Ελλάδα, κατάφερε να ξεσηκώσει τους ανθρώπους που μας παρακολουθούσαν και να συγκινήσει τους Έλληνες που βρισκόνταν εκεί! Μα πάνω απ' όλα καταφέραμε, χορεύοντας ανέμελα με το χαμόγελο στα χείλη, να χαρίσουμε σε εμάς μια στιγμή στο σπίτι μας - την Ελλάδα!!!

Η ζωή μου

Όπως σας έχω ήδη πει εδώ και μερικά χρόνια ζω στην Γερμανία. Εδώ τα πράγματα διαφέρουν πολύ από την Ελλάδα και, πάρολο που ύπαρχουν αρκετοί Έλληνες, δεν είναι συχνό για εμάς να βρισκόμαστε όλοι μαζί και με διάφορους τρόπους να νιώθουμε πως είμαστε στο σπίτι μας, στην Ελλάδα.   photo by Ilias...
Την πρώτη φόρα που επισκέφθηκα ένα blog, η αλήθεια είναι πως δεν ενθουσιάστηκα. Κι όμως δεν ήταν λίγες φορές που αναζητώντας κάτι κατέληξα, ξανά, σε ένα blog. Καθημερινά διάβαζα διάφορα άρθρα σε ιστοσελίδες και πλέον αποτελούσαν μέρος της καθημερινότητάς μου. Άρχισαν να με γοητεύουν. Έτσι σκέφτηκα...